Walaupun mereka dah lama kawin, malangnya mereka tak ada anak. Out-station ke Singapura 3 hari kemudian ke Jakarta seminggu.

Jadi mak-bapak aku pun ambiklah sorang anak jantan.

Petua nenek aku dulu --- lepas ambik anak angkat garenti dapat anak diorang yang original punya. Tu sebab antara aku dengan abang angkat aku tak jauh beza umor.

Latarbelakang mereka inilah yang menyebabkan pergolakan dalam keluarga mereka. Macam berhakimkan beruk, dua-dua rugi, Dah nak jadi cerita, lepas aku mandi lebeh kurang pukul 8 malam Kak Hanim (nama kak ipar aku) ajak aku keluar makan di town.

Hihihihi…Hari itu pulak, dreber abang ku tak kerja.

Kesan make-upnya masih ada tinggal di pipi dan bibirnya. Tambah pulak dia pakai baju tidur nipis hingga nampak coli dan pangkal buah dadanya.

Kemudian tiba-tiba Frankestin datang secara mendadak dan menerpa gadis manis yang sedang tidor …

Rasa terbayang nonok Kak Limah yang tembam kat celah kangkangnya. Ku cuba dekati Kak Hanim sikit, maklumlah kami duduk dekat dah. Tambahan pula, “kerja” kami siang tadi pasti meletihkan!!

Macam ada apa-apa yang tersembunyi, tapi tak terkata. “Kakak boleh tahan abang tinggalkan kakak sampai seminggu macam nih?

Tak sangka, Kak Hanim bawak secawan kopi lalu duduk di sebelah ku.